Anne van Dalen | Broodnodig
15934
post-template-default,single,single-post,postid-15934,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Broodnodig

 
Broodnodig
Joepie! De vaart zit er in. In de laatste 2 maanden heb ik mijn mojo gevonden en dat vertaalt zich in een flinke stapel nieuw werk. Mijn manier van werken is en blijft gevoelsmatig, zonder voorschetsen, rechtstreeks vanuit beweging. Het stelt me elke dag voor nieuwe verrassingen. Soms levert zo’n verrassing een technische uitdaging, soms een geniale compositie, kleur zorgt voor valkuilen en hoogtepunten. Spontaniteit is in gevecht met bedachtzaamheid en ze winnen om beurten. Vers canvas kan niet snel genoeg aangesleept. Honger heb ik. Basaal. Banaal. Verf moet. Ontdekken moet. Ervaren moet. Vooruit moet. Een leeg doek is onweerstaanbaar als versgebakken tijgerwit. Doek na doek schrok ik op. Volgende! Waar die honger vandaan komt doet er niet toe. Ze is er en laat zich slechts kortstondig stillen. Meer!
 

 
Ondertussen dringt ook een andere zaak zich langzaam maar zeker naar de voorgrond. Woonruimte. Mijn huidige stek, zoals u weet, is op basis van antikraak (a €300 p/mnd) en zal naar verwacht medio volgend jaar komen te vervallen. Het is daarom noodzaak om nu alvast uit te kijken naar vervangende woonruimte, met name geschikt als atelier. Grootste wens… ruimte groot genoeg voor atelier, woning én galerie in één voor de prijs van nul euro. Ja, u leest het goed, nul euro. Met als enige inkomsten de maandelijkse schenkingen van totaal €500 kan ik huurkosten niet lang meer veroorloven. Huurvrij wonen&werken klinkt onmogelijk en misschien is het dat ook, maar wie niet vrwaagt die niet wint. Ik weet niet wáár, maar ergens – verscholen in een hoekje van Nederland – staat zo’n pand te wachten, te hopen, te dromen om door mij in gebruik genomen te worden. De grote truc is om het te vinden. Hoe meer mensen van deze zoektocht weten hoe groter de kans van slagen. Speurt u mee?

 

Beeldend kunstenaar zoekt PAND

te gebruiken als woning-atelier-galerie-salon

afmeting: min. 100m2 – max. 1000m2

voorzieningen: water/riolering, electriciteit, verwarming

periode: voor de duur van 4 jaar, liefst langer

locatie: ergens in Nederland (of net daarbuiten)

voorkeur: stille omgeving

bereikbaarheid: treinstation / OV

bijzonderheid: vrij van huur!